Beleg je toekomst. Dat was het thema van het Talent2Workevenement dat onlangs in de gemeente Loon op Zand werd gehouden. Bij pannenkoekenrestaurant De Financiën werden werkzoekenden, werkgevers en gemeentebestuurders bijgepraat over de resultaten van Talent2Work tot op heden. En die resultaten mogen er zijn!

350 personen uitgestroomd
2014 was het eerste jaar dat de werkgelegenheidsaanpak Talent2Work voor de drie gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk werd toegepast. Er waren tientallen rondleidingen bij werkgevers in de Langstraat. Ook zijn er flink wat speeddates geweest tussen werkzoekende talenten en lokale en regionale werkgevers. Al met al leidden deze inspanningen tot een prima resultaat. Zo zijn er tot op heden in 2014 zo’n 350 personen uitgestroomd naar betaald werk.

Elkaar opzoeken
Talent2Work is een aanpak die alleen maar kan slagen als werkgevers, werkzoekenden en bestuurders elkaar opzoeken en het gesprek met elkaar aangaan. Drie werkgevers werden in dit kader speciaal in het zonnetje gezet. Uit handen van de wethouders Margo Mulder (Heusden), Kees Grootswagers (Loon op Zand) en Ronald Bakker (Waalwijk) ontvingen vertegenwoordigers van Leebo, Rok Metaal en Diepop de partnerplaquettes van Talent2Work. Deze drie bedrijven deden er in 2014 alles aan om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten meedoen aan werk.

Van stratenmaker tot logistiek manager
Erg inspirerend was het verhaal van Olav van Berkel, logistiek manager van DMG. Hij deelde zijn levensverhaal met de aanwezigen. Als jong broekie van negentien werd hij vader. Er moest brood op de plank komen, dus ging hij aan de slag als stratenmaker. Wat volgde was een leven dat bol stond van het inspelen op nieuwe situaties en het benutten van kansen. Olav investeerde enorm in zichzelf en ging nooit bij de pakken neerzitten. Deze winnaarsmentaliteit zorgde ervoor dat hij tegenwoordig succesvol is als logistiek manager bij De Mandemakers Groep.

Pannenkoeken vullen gaatjes
Praatjes vullen geen gaatjes, luidt het overbekende spreekwoord. Pannenkoeken doen dat wel! Vandaar dat er voor dit lunchevenement van Talent2Work was gekozen om gezamenlijk aan de slag te gaan met het beleggen van pannenkoeken. Werkzoekenden, werkgevers en bestuurders deelden ‘beleggingsadviezen’ en raakten zo met elkaar in gesprek over het aan het werk gaan. Na de pannenkoekenlunch volgden er nog drie Talent2Workrondleidingen in de regio. Zo werd een bezoek gebracht aan The Gear Shed in Kaatsheuvel, aan Naber Plastics in Waalwijk en aan De Hoge Heide in Vlijmen.