Achttien talenten van Talent2Work maakten onlangs kennis met de intelligente bouwsystemen van Leebo in Nieuwkuijk. De talenten werden samen met accountmanager Judith Daelmans en werkmakelaar Miranda Tannemaat van Baanbrekers hartelijk ontvangen door Mark Zeeuwen en Leo van der Lee van Leebo.

Elevator pitch
Ieder talent stelde zich enthousiast voor door middel van een zogenoemde elevator pitch. Heel kort vertelden de talenten wat voor werk ze hebben gedaan, bij welke werkgevers ze actief zijn geweest, wat hun persoonlijke kwaliteiten en ambities zijn en waarom ze aan de slag zouden willen bij een vernieuwende organisatie zoals Leebo. Het Nieuwkuijkse bedrijf zoekt momenteel een montagemedewerker, een voorman, een CNC-frezer, een calculator en een commercieel binnendienstmedewerker. Volop kansen dus voor de achttien talenten.

Meedenken met opdrachtgever en architect
Na de snelle voorstelronde volgde een presentatie door Leo van der Lee en Mark Zeeuwen. De aanwezigen leerden de achtergrond en de werkzaamheden van Leebo kennen. Het bedrijf ging in 1989 van start met beplating. Daarna is een begin gemaakt met keramische gevels. “Wij denken mee met de opdrachtgever en de architecten”, licht directeur Leo van der Lee toe. “De wensen van de klant worden door een team van engineers vertaald naar betaalbare en maakbare oplossingen.”

Alle disciplines in huis
Het Nieuwkuijkse bedrijf biedt totaaloplossingen voor de meest uiteenlopende gevels. Dit zorgt voor enorme voordelen op het gebied van bouwtijd en kostenbesparing. “Omdat wij met prefab werken, worden de totale gevelelementen vooraf gefabriceerd in onze productieruimten. Daarna gaan ze helemaal klaar voor gebruik op transport.” Leebo beschikt overigens over twee productielocaties in Drunen en in Nieuwkuijk. “Alle disciplines – engineering, rolforming, ponsen, lasersnijden, kanten, walsen, frezen, assemblage en montage – hebben we zelf in huis.”

Geen opleiding, maar een handleiding
Bij Leebo wordt altijd vanuit een staalgedachte gewerkt. “Het doel is altijd om zo eenvoudig mogelijk een constructie in elkaar te zetten. De elementen kunnen niet fout in elkaar worden gezet vanwege de exacte maatvoering. Daarom is ons motto ook ‘Geen opleiding, maar een handleiding’! In Nederland staan wij bekend als het bedrijf dat ‘out of the box’ denkt. Dit leidt vervolgens tot innovatieve oplossingen.”

Mooie projecten
De afgelopen jaren heeft Leebo al heel veel mooie projecten opgeleverd. “Voorbeelden zijn een klantgericht gebouw op de Blaak in Rotterdam, het ROC in Nijmegen, een parkeergarage in Almere, het Retailpark in Roermond, een geluidswal in Hoofddorp en de vuilverbranding in Enschede. We maken ook producten voor particulieren. Hierbij kun je denken aan complete tuinhuizen die razendsnel in elkaar kunnen worden gezet. Ook zijn we momenteel in gesprek met de gemeente Heusden en de Technische Universiteit Eindhoven over een pilotproject voor de bouw van één particuliere woning op 24Volt. Dit huis moet volledig ‘self supporting’ worden.”

Praktijkopdracht
Na de bedrijfspresentatie volgde een rondleiding door de productiehallen. Tijdens de rondleiding mochten de talenten hun inzet tonen tijdens een praktijkopdracht. De kandidaten gingen in kleine groepjes aan de slag met het monteren van een Leebostoel. De onderlinge samenwerking in de groepjes verliep prima en tijdens de praktijkopdracht knoopten Leo van der Lee en Mark Zeeuwen gesprekjes aan met de vlijtige kandidaten. De rondleiding en de praktijkopdracht werden door de talenten als erg positief ervaren. Leebo toonde zich erg onder de indruk over de capaciteiten van de talenten van Baanbrekers. De komende weken worden dan ook vervolggesprekken gevoerd met tien van de achttien kandidaten. Wellicht ligt er voor hen een toekomst bij Leebo in het verschiet.