Met het verplaatsen van een rolcontainer is de samenwerkingsovereenkomst tussen Tempo Team en Baanbrekers gesloten.

Aan de Pakketweg in Waalwijk lijkt het elke dag wel een feestdag. Pakket na pakket, doos na doos en pakje na pakje verlaten het grote blauwe pand. Voordat er mensen blij mee worden gemaakt, moet er nog wel wat gebeuren. Dat gebeurt bij de PostNL-afdeling in het pand van Bol.com. Hier werken sinds kort talenten van Baanbrekers nauw samen met medewerkers van Tempo Team Performance Management. Samen vormen zij de voorlaatste schakel in het bestelproces van het grootste Nederlandse webwarenhuis. Na hun sorteerwerk kunnen de pakketbezorgers de pakketten snel en goed thuis bezorgen.

Rolcontainer

Met het samen verplaatsen van een rolcontainer vol met pakketten ‘ondertekenden’ Roger Luijten, directeur van Tempo Team Performance Management, en Ad van Oudheusden, directeur van Baanbrekers, kort geleden de samenwerking tussen beide partijen. Bij dit officiële moment waren ook projectmanager Marion Dirckx, locatiemanager Marton van Beers en teamleider Ferhat Ot namens Tempo Team aanwezig. Vanuit Baanbrekers waren accountmanager Hetty Gielen, projectbegeleider Leon van Noije en communicatieadviseur Robin de Jong van de partij.

Roger Luijten en Ad van Oudheusden, de directeuren van Tempo Team en Baanbrekers,
hebben net de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Poule van medewerkers

Bij het sorteercentrum van PostNL werkt een mooie combinatie van SW-medewerkers en kandidaten uit de Participatiewet. “Op dit moment zijn het er nog zes”, vertelt Tempo Team-directeur Roger, “maar het is ons plan dat dit er meer gaan worden. We willen op korte termijn toe naar een poule van minimaal tien medewerkers. Hoewel we hier in ploegendienst werken, is het zo geregeld dat de medewerkers van Baanbrekers overdag van negen tot half zes werken. Dat bevalt erg goed.”

Inclusief werken

Het werk bij het sorteercentrum van PostNL is de verantwoordelijkheid van Tempo Team. “De sorteermachines zijn van PostNL, maar wij voeren het werk uit”, gaat Roger verder. “Dat doen we hier bij Bol.com, maar dat doen we ook nog op vijftien andere locaties in Nederland. Omdat wij er als organisatie en als mensen in geloven dat iedereen erbij hoort en dat iedereen een kans verdient, werken we ook in deze centra met kandidaten uit de Participatiewet en met SW-medewerkers. Inclusief werken zit dus in ons bloed.”

Sahin, rechts op de foto, maakt de minste fouten van alle medewerkers.

Succesvolle samenwerking

Een samenwerking met Baanbrekers zat er al een tijdje aan te komen. “Wij leveren al jaren mensen bij IngramMicro”, vertelt Baanbrekers-directeur Ad. “Dus is het een logische stap om ook aan het einde van de logistieke rit aan de Pakketweg in Waalwijk onze talenten te laten schitteren. Samen met Tempo Team hebben we hier al een aantal keer over gesproken. We willen allebei dat het een succesvolle samenwerking is. Daarom hebben we het voorzichtig aangepakt en zijn we klein gestart. Niet teveel en niet alles tegelijkertijd dus. Het is mooi dat onze SW-medewerkers en Participatiewetkandidaten hier een kans krijgen om te laten zien wat ze in huis hebben. Het past helemaal bij onze koers om mensen in beweging te brengen en ze te laten werken op plekken die het beste bij ze passen.”

Harrie-training

De medewerkers van Baanbrekers worden dagelijks begeleid door teamleiders van Tempo Team. “Om onze teamleiders nog beter met deze doelgroep te laten omgaan, volgden ze een Harrie-training”, gaat projectmanager Marion verder. “Die training zorgt ervoor dat onze teamleiders de talenten met een arbeidsbeperking beter kunnen begeleiden. Onze teamleiders vinden het trouwens erg leuk om met deze mensen te werken.” Teamleider Ferhat beaamt dit volmondig. “Je ziet ze een beetje onwennig binnenkomen, maar binnen de kortste keren horen ze er helemaal bij. Het is natuurlijk zo dat iedereen een gebruiksaanwijzing heeft. Die moet je leren lezen. Dat geldt overigens voor alle medewerkers.”

Snel onder de knie

“Het is mooi om te zien hoe de medewerkers van Baanbrekers het werk bij ons snel onder de knie hebben”, vertelt locatiemanager Marton. “Een medewerker zoals Sahin doet er wat dit betreft nog een schepje bovenop. Van alle medewerkers – ook die van onszelf – maakt hij de minste fouten. Hij toont veel initiatief en is al erg gegroeid. Wij geloven erin om iedereen kansen te geven, dus toen Sahin vroeg of hij nieuwe medewerkers mocht inwerken, zeiden wij meteen ja. En dat inwerken gaat zo goed, dat we hem graag daarvoor inzetten. Het valt mij op dat de mensen van Baanbrekers veel meer kunnen dan dat je denkt. Ja, dat is een soort van vooroordeel. Als teamleiders stimuleren wij hen om het beste uit zichzelf te halen. We laten ze groeien. Dat is erg mooi om te zien. En als het een keer misgaat, dan doen we het gewoon opnieuw. Wij geven mensen veel kansen.”

Op de loonlijst

De SW-medewerkers zijn vanuit Baanbrekers gedetacheerd. “Zij blijven dus bij Baanbrekers in dienst en worden op afstand begeleid door onze projectbegeleider Leon”, vertelt accountmanager Hetty. “Dat is anders  voor de kandidaten uit de Participatiewet. Die komen op termijn op de loonlijst van Tempo Team te staan. Daarmee komen ze helemaal uit de uitkering en verdienen ze hun eigen boterham. De plek die zo vrijkomt, vullen we daarna met een nieuwe kandidaat vanuit de Participatiewet. We hoeven ons niet druk te maken dat er te weinig werk is, want er zit een flinke groei in het aantal pakketten dat elke dag de Pakketweg verlaat. En daar zijn wij natuurlijk erg blij mee, want dat biedt kansen voor talenten van Baanbrekers.”

Van links naar rechts: Leon, Marton, Ferhat, Roger, Ad, Marion en Hetty

In gesprek blijven

Projectbegeleider Leon vult aan: “Begeleiding door zowel de teamleiders van Tempo Team als door ons is een voorwaarde voor succes. Beide organisaties geloven erin en gaan er samen voor. Door met elkaar in gesprek te blijven en te handelen als het nodig is, zorgen we er samen voor dat iedereen het hier naar zijn of haar zin heeft. En dat alle partijen tevreden zijn. Ons ultieme doel is dat onze mensen trots zijn om hier te werken. Dat ze zich écht medewerker van hier voelen. Dan hebben wij het goed gedaan.”

Goed beslagen ten ijs

“Bij Baanbrekers ligt de taak om ervoor te zorgen dat onze medewerkers en kandidaten goed beslagen ten ijs komen”, gaat Ad verder. “We werken eraan om de talenten en de mogelijkheden van onze medewerkers en kandidaten zo te ontwikkelen dat zij prima passen bij een werkplek zoals bij PostNL. We maken ze arbeidsfitter om de overgang naar een reguliere werkplek soepel te maken.” Marion vult aan: “Wellicht is het een idee om hiervoor een trainingslijn op te zetten. Dan leren ze eerst in een proefomgeving hoe de pakketafhandeling in zijn werk gaat. Daarna kunnen ze snel doorstromen naar een échte lijn. Het zou ook een optie kunnen zijn om te gaan werken met snuffelstages. Dan kunnen we kijken of het van beide kanten bevalt. Er zijn mogelijkheden te over.” “Kern is dat we er samen voor moeten zorgen dat werken echt als leuk wordt ervaren”, besluit Ad. “Daarvoor hebben we nu samen een heel goede basis gelegd. En uiteraard werken we de ideeën van de trainingslijn en snuffelstages graag samen verder uit.”