Twaalf schoonmakers stappen over van WML Facilitair naar Actief

Actief Cleaning Services nam onlangs twee opdrachten over van WML Facilitair, het dochterbedrijf van Baanbrekers op het gebied van groen en schoonmaak. “Het gaat om heel specialistisch schoonmaakwerk, dat eigenlijk helemaal niet meer bij ons past”, legt manager Carola Couwenberg uit. “In totaal maakten twaalf schoonmaakmedewerkers de overstap van WML Facilitair naar Actief. Negen van hen kwamen in dienst bij Actief. En drie schoonmakers worden vanuit Baanbrekers gedetacheerd bij dit Waalwijkse schoonmaakbedrijf. Een mooi succes wat betreft het meer in beweging komen van onze medewerkers.”

Goede partner
“In Actief hebben we een goede partner gevonden, waar we een deel van ons pakket aan specialistisch schoonmaakwerk in de zorg aan kunnen overdragen”, vertelt manager Carola Couwenberg. “Het schoonmaakwerk dat aan Actief is overgedragen, betreft echt klussen die veel beter bij een regulier schoonmaakbedrijf passen. De medewerkers die de overstap naar Actief maakten, passen goed bij dit werk dat we voor een paar zorginstellingen en voor de cleanroom van Baanbrekers doen. De negen die in dienst van Actief zijn gekomen, zijn allemaal reguliere schoonmakers. Volgens de schoonmaak-cao volgen zij – als ze dat willen – het werk dat we overdragen.”

Stap naar buiten
De negen hadden het allemaal erg naar hun zin bij WML Facilitair. “Toch zetten ze de stap naar buiten. Omdat daar nog meer kansen voor hen zijn. Hetzelfde geldt ook voor onze drie SW-collega’s die nu buiten onze organisatie hun schoonmaaktalent gaan inzetten. Zij blijven in dienst van ons, maar werken onder de vlag van Actief. We hebben afgesproken dat Actief zorgt voor mooi schoonmaakwerk op kantoren dat beter bij deze collega’s past. Voor de opdrachtgevers verandert er vrij weinig. Ze merken eigenlijk maar één ding: de bedrijfskleding van de schoonmakers verandert. Van aquablauw naar donkerblauw.”