Talent2Work deelde partnerplaquettes uit.

De tweede Talentenbeurs van Baanbrekers was erg succesvol. Ruim tweehonderd werkzoekende talenten brachten een bezoek aan dit evenement in de Voorste Venne in Drunen. Hier konden zij direct in contact komen met lokale en regionale werkgevers. Ook was er de mogelijkheid om het CV te laten verbeteren door de CV-dokters. Verder konden de talenten leren een zogenoemde elevator pitch te houden, werden zij bijgesproken over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in de wijk, kregen ze informatie over het maatjesproject en over het (weer) aan de slag gaan als je een beperking hebt. Uiteraard konden de talenten reageren op de tachtig betaalde vacatures op de vacaturewanden, de ruim veertig vrijwilligersvacatures en de ongeveer twintig werkervaringsplekken.

De   tweede Talentenbeurs van Baanbrekers was een succes.

De tweede Talentenbeurs van Baanbrekers was een succes.

Partnerplaquettes
Wethouders Hanne van Aart (Heusden), Kees Grootswagers (Loon op Zand) en Ronald Bakker (Waalwijk) deelden partnerplaquettes van Talent2Work uit aan werkgevers uit hun gemeenten. De volgende personen en organisaties ontvingen een plaquette: ondernemer en maatjesprojectpromotor Han Hubben, woningbouwcorporatie Casade en de combinatie Uniekaas en StartPeople. Ook Jumbo Supermarkt in Vlijmen kan een partnerplaquette tegemoet zien. Deze winkel heeft enige tijd geleden als eerste werkgever in onze regio een banenafspraak gerealiseerd. Jumbo laat hiermee zien dat zij graag talenten met een beperking een kans geven om op de reguliere arbeidsmarkt aan de slag te gaan.


Voor herhaling vatbaar
Het was de tweede keer dat Baanbrekers een Talentenbeurs verzorgde in het kader van de bijzondere werkgelegenheidsaanpak Talent2Work. Zo’n evenement kan alleen tot stand komen door de medewerking van enthousiaste werkgevers en uitzendbureaus, onze drie gemeenten en de werkzoekende talenten. Vanwege het succes is dit evenement zeker voor herhaling vatbaar. Tot het zover is, kunnen werkzoekende talenten uit de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk meedoen met alle overige activiteiten in het kader van Talent2Work. Een overzicht hiervan treft u elders op onze website.