Twiddus maakte een seniorenkamer voor Lightronics.

In het gloednieuwe Experience Center toont het Waalwijkse bedrijf Lightronics wat goede verlichting kan betekenen in allerlei verschillende ruimten. Eén van die ruimten is een nagebouwde seniorenkamer in een verzorgingshuis. Ons kringloopwarenhuis Twiddus zorgde voor de inrichting van die kamer.

Gevangenis

In het Experience Center wandel je zomaar van een tunnel naar een gevangenis of woninggalerij en van een klaslokaal naar een parkeergarage, treinstation of seniorenkamer. In al die situaties speelt licht een belangrijke rol. “We laten hier zien wat goede en slechte verlichting doet in een bepaalde ruimte”, vertelt Ariane Rombouts, User Experience Specialist bij Lightronics. “Laten ervaren zegt veel meer dan erover vertellen. Bijvoorbeeld, met dynamische ledverlichting kunnen we in de seniorenkamer het ritme van ochtend-middag-avond-nacht ondersteunen en daarmee meer structuur en rust creëren in de woonsituatie van dementerenden. Dat doen we door te variëren in kleurtemperatuur en lichtintensiteit.”

Bij oma

Lightronics en Baanbrekers hebben al jaren een prima samenwerking. Gedetacheerd vanuit Baanbrekers werken bij Lightronics momenteel dertien medewerkers naar ieders tevredenheid. Dat het bedrijf aan Baanbrekers dacht voor het inrichten van de seniorenkamer, is dus logisch. Ariane: “Ik had vooraf een beeld in mijn hoofd, alsof ik bij mijn oma binnen stap. Met dat beeld ging ik naar Baanbrekers. Projectbegeleider Joep Krijnen en teamleider Rob van den Hout van Twiddus snapten dat meteen en zochten een collectie spullen bij elkaar waar wij heel blij van werden.”

Bijzonder

Rob van den Hout reageert lachend: “Ja, het was een zeer bijzondere opdracht. Zo’n vraag kregen we nog nooit en zullen we ook niet snel nog eens krijgen. Joep en ik gingen kijken en begrepen snel wat Lightronics verlangde.” Een brede verzameling meubels en spullen ging richting het Experience Center. “Allemaal uit grootmoeders tijd. Hiermee hebben we samen met Lightronics een mooie seniorenkamer kunnen samenstellen.”