Regels rondom vakantie tijdens de coronacrisis zijn iets anders dan normaal.

Ondanks de coronacrisis komt de vakantieperiode er toch weer aan. Graag brengen wij de vakantieregels (voor vakanties in binnen- en buitenland en voor andersoortig verblijf in het buitenland) bij onze participatiwetcliënten onder de aandacht. Er zijn wat wijzigingen ten opzichte van andere jaren.

Maximaal 28 dagen

Participatiewetcliënten mogen maximaal 28 dagen per kalenderjaar met behoud van uitkering op vakantie (in binnen- of buitenland). Zij moeten elke vakantie (hoe kort ook) altijd aan ons doorgeven. Dit kan met het aangepaste vakantiemeldingsformulier. Meerdere korte vakanties tellen we bij elkaar op om te beoordelen of u binnen de periode van 28 dagen blijft.

Terug van vakantie? Bellen!

Als een participatiewetcliënt terug is van vakantie of een ander verblijf in het buitenland, dan moet hij of zij dat de eerstvolgende werkdag persoonlijk via de telefoon melden. Het is verstandig om het ID-bewijs (stempels in het paspoort) bij de hand te houden en (vlieg)tickets en andere bewijsstukken te bewaren. Het kan namelijk zijn dat we deze spullen persoonlijk bij ons moeten worden getoond of ingeleverd. Samen met een partner op vakantie bent geweest? Dan moet die partner zich ook telefonisch melden bij Baanbrekrs. Het niet (tijdig) persoonlijk terugmelden van vakantie kan gevolgen hebben voor het recht op uitkering. Ook kan het een boete tot gevolg hebben. Naar een code-oranjeland met vakantie geweest? Dan horen wij dit graag in verband met de verplichte thuisquarantaine.