Ondernemers en werkzoekenden gingen met elkaar in gesprek.

“Een eerste klik. Daar begint het altijd mee. U heeft vandaag de kans om die klik te maken.” Met deze woorden opende Margo Mulder, wethouder van de gemeente Heusden en voorzitter van Baanbrekers, de eerste Meet & Greet in het kader van Talent2Work. Op woensdag 29 mei jl. kwamen een kleine twintig ondernemers en ruim 125 werkzoekenden uit de gemeente Heusden in De Voorste Venne in Drunen bijeen om elkaar te ontmoeten en begroeten. Er zijn veel positieve kliks gemaakt.

Margo Mulder: "Een eerste klik. Daar begint het altijd mee."

Margo Mulder: “Een eerste klik. Daar begint het altijd mee.”

Ongedwongen kennismaken
“Of het nu om een werkervaringsplek gaat, een snuffelstage of een vaste baan, het begint altijd bij de eerste kennismaking. Tijdens onze Meet & Greet van Talent2Work konden ondernemers en werkzoekenden op een ongedwongen manier met elkaar kennismaken en kliks maken.” De werkzoekenden konden deelnemen aan workshops en aan speeddates. Ook kregen zij werkzoekenden informatie over zaken zoals activiteiten voor jongeren en taalcursussen.

"We hebben samen met ondernemers en werkzoekenden voor heel veel positieve energie gezorgd", aldus Marion van Limpt.

“We hebben samen met ondernemers en werkzoekenden voor heel veel positieve energie gezorgd”, aldus Marion van Limpt.

Veel positieve energie
Tijdens de Meet & Greet is teruggekeken op de eerste maanden van het werkgelegenheidsproject van de gemeente Heusden, Workin en Baanbrekers. Marion van Limpt, directeur van Baanbrekers, hierover: “Het was een half jaar met veel activiteiten, waarin we samen met ondernemers en werkzoekenden voor heel veel positieve energie hebben gezorgd.”

Tijdens de Meet & Greet wer er veel nuttige informatie aan werkzoekenden en werkgevers geboden.

Tijdens de Meet & Greet wer er veel nuttige informatie aan werkzoekenden en werkgevers geboden.

Anders kijken
Door anders te kijken naar werk en talenten kon Talent2Work veel werkgevers en werkzoekenden helpen. “Zo stelden wij 107 personen uit de bijstand, de Wet sociale werkvoorziening en de werkloosheidswet voor aan Heusdense werkgevers. Veertig personen gingen daadwerkelijk aan de slag. 21 hiervan kregen een reguliere baan. De overigen zijn actief op een werkervaringsplek, een stageplek of als vrijwilliger. Ook hielpen we zo’n twintig tot 25 personen vanuit de Wsw aan de slag. En op dit moment wordt er voor nog zeker tien kandidaten een match gemaakt. Al met al hebben we tot nu toe samen met dit project al mooie resultaten behaald.”

Ondernemers en werkzoekenden gingen met elkaar in gesprek.

Ondernemers en werkzoekenden gingen met elkaar in gesprek.

Tegen de stroom in
Hoewel er tegen de economische stroom in wordt geroeid, zijn de gemeente Heusden en Baanbrekers hoopvol over de rest van dit jaar. Marion: “Recessie of niet, er liggen echt plaatsingsmogelijkheden in het verschiet! De Talent2Work-aanpak is geslaagd. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat we in de eerste helft van 2013 op de geplande 75 matches komen. Ik verwacht zelfs dat we eind 2013 met dit project zo’n 150 personen naar werk hebben geleid. Dat gaat lukken met de hulp van de ondernemers en de werkzoekenden!”

Veel werkzoekenden uit de gemeente Heusden brachten een bezoek aan de Meet & Greet.

Veel werkzoekenden uit de gemeente Heusden brachten een bezoek aan de Meet & Greet.

Speciale aanpak
Talent2Work wordt telkens bijgesteld en verbeterd. “We kijken ook naar uitbreidingsmogelijkheden, waardoor de kansen op plaatsing van werkzoekenden toenemen”, vertelt Margo. “Hierbij is het ons continue streven om steeds meer ondernemers én werkzoekenden enthousiast te maken voor onze speciale aanpak waarbij we de talenten van personen centraal stellen. Op die manier werken we aan het tot stand komen van steeds meer eerste kliks, die kunnen leiden tot een andere toekomst voor zowel de werkgevers als de werkzoekenden.”

De ongedwongen sfeer tijdens de Meet & Greet zorgde voor leuke gesprekken.

De ongedwongen sfeer tijdens de Meet & Greet zorgde voor leuke gesprekken.