Baanbrekers komt met Mijn Inkomen

Baanbrekers start maandag 12 september Mijn Inkomen. Dit is een speciale website voor mensen met een uitkering. Op deze website ziet de cliënt al zijn gegevens en kan hij ook inkomsten digitaal doorgeven. Mijn Inkomen is veilig omdat je inlogt met DigiD. Het bevorderen van privacy en veiligheid is voor Baanbrekers een belangrijke reden om Mijn Inkomen in te voeren.

Wie inlogt op Mijn Inkomen, kan dit doen:

  • Eigen gegevens bekijken.
  • Inkomsten digitaal doorgeven, papieren formulier (ROFje) is niet meer nodig.
  • Jaaropgaven en uitkeringsspecificaties bekijken.
  • Opgebouwd vakantiegeld zien.
  • Betalingen inzien.
  • Terug te betalen bedragen bekijken.

Later komen er nog meer functies bij. Mijn Inkomen wordt op deze manier de digitale poort tot de dienstverlening van Baanbrekers.

Handleiding en video
Mijn Inkomen wordt heel gebruiksvriendelijk. Iedereen moet ermee kunnen werken. Alle personen met een uitkering van Baanbrekers kregen vorige week per post een handleiding toegestuurd. Ook publiceert Baanbrekers een instructievideo met een duidelijke stap-voor-stap uitleg.

Privacy en veiligheid
Mijn Inkomen is bereikbaar via de website www.baanbrekers.org/mijninkomen van Baanbrekers. Inloggen doet de cliënt met DigiD. Daardoor is Mijn Inkomen veel veiliger dan gegevens per mail opsturen. Het bevorderen van privacy en veiligheid is voor Baanbrekers een belangrijke reden om Mijn Inkomen in te voeren.

Spreekuren
Het Informatiepunt Digitale Overheid (in de Bibliotheek Waalwijk) houdt speciale spreekuren over Mijn Inkomen:
– Vrijdag 16 september van 11.00 tot 12.00 uur.
– Maandag 26 september van 10.00 tot 12.00 uur.
– Vrijdag 7 oktober van 09.00 tot 10.00 uur.
Het Informatiepunt in de Waalwijkse bibliotheek zit aan de Wilhelminastraat 4a, 5141HK.