Twaalf talenten van Talent2Work kregen onlangs een warm onthaal bij Diepop, de koel- en diepvriesopslagspecialist uit Waalwijk. Til de Voogd, hoofd van de inpakdivisie van Diepop, is hartelijk, enthousiast en honderd procent recht door zee. “We zoeken aanpakkers en doorzetters. Mensen die hard willen werken en de kantjes er niet vanaf lopen. Als je zo in elkaar steekt, dan ben je bij ons aan het juiste adres.”

Snacks en aardappelproducten
De hoofdactiviteiten van Diepop bestaan uit het in- en verpakken van onder meer snacks en aardappelproducten voor grote klanten die de consumentenmarkten binnen en buiten Europa bedienen. “Verder houden wij ons bezig met het invriezen van vers aangeleverde voedingsmiddelen. Ook het gekoeld of bevroren op voorraad houden van deze producten is één van onze activiteiten.”

Vlees in de kuip
Diepop is op zoek naar nieuwe mensen. “We willen de kandidaten van Talent2Work graag een kans geven. Dat doen we trouwens met iedereen. Pas als nieuwe medewerkers zich hier in de praktijk bewijzen, weet je wat voor vlees je in de kuip hebt. Een goede opleiding is niet vereist. Maar je moet wel gemotiveerd zijn en willen doorzetten. En je moet niet vies zijn van vuile handen. Het werk wat wij te bieden hebben, is eerlijk werk. Daar wordt je nog lekker moe van.”

Collegialiteit en samenwerken
Bij Diepop draait het voor een heel groot deel om collegialiteit en samenwerken. “Iedere medewerker is afhankelijk van zijn of haar collega’s. Samenwerken is – zeker omdat het vaak lopende bandwerk is – meer dan noodzakelijk. Maar dat levert geen problemen op, we helpen elkaar hier graag. En dat doen we omdat we trots zijn op ons werk en op onze organisatie.”

Warme en open bedrijfscultuur
Kenmerkend voor Diepop is dat er een warme en open bedrijfscultuur is waar goed voor de medewerkers wordt gezorgd. “Wij verwennen onze mensen niet, maar behandelen ze met respect en vragen om hun input. Iedereen van onze tien vaste medewerkers en dertig flexkrachten kan hier eerlijk zijn, als er zaken zijn die beter kunnen dan horen we het graag en zullen we altijd proberen om er iets aan te doen. Een goed voorbeeld hiervan is het aanbrengen van een verwarmingselement aan de inpakband. “Tijdens het inpakken leunen onze medewerkers er de hele dag tegenaan, deze is nu verwarmd wat het werk aangenamer maakt. Dit geldt trouwens ook voor de isolatiematten waar de medewerkers op staan.”

De eerste stap
Eentonigheid is op werken van Diepop niet van toepassing. “We switchen regelmatig tussen de verschillende werksoorten. Door deze afwisseling gaat het werk niet gauw vervelen. Sommige collega’s vinden dit lastig, omdat zij juist altijd hetzelfde werk willen doen. Als je bij ons laat zien wat je kunt, dan zijn er allerlei doorgroeikansen. Een nieuwe carrière begint altijd bij de eerste stap. En die kunnen de talenten van Talent2Work hier – via ons vaste uitzendbureau T&S – zetten. Als ze dat willen én kunnen volhouden tenminste.”