De talenten van Talent2Work bekeken ook werkzaamheden op locatie.

In het kader van Talent2Work gaf de gemeente Heusden onlangs aan ook dit jaar weer een aantal werkervaringsplaatsen beschikbaar te hebben in haar buitendienst. Het is voornamelijk werk in de groenvoorziening. Omdat het een werkervaringsplaats betreft, gaat het om werk met behoud van uitkering. Er is geen vooruitzicht op een vast dienstverband. Wel doen werkzoekenden een flinke dosis werkervaring en arbeidsritme op, waardoor hun kansen op een betaalde baan toenemen.

Gemotiveerde mensen
De werkervaringsplaatsen van de gemeente Heusden zijn vooral geschikt voor gemotiveerde mensen die graag in de buitenlucht werken en gevoel hebben bij natuur en planten. Het is werk voor aanpakkers die graag met de handen werken. De talenten die aan de slag gaan op een werkervaringsplaats worden als extra kracht bij een wijkteam van de gemeente geplaatst. De wijken waar de plaatsing gaat plaatsvinden zijn: de Vijfhoeven en de Venne-Oost. De leidinggevenden van degemeentelijke wijkteams hebben ervaring met het begeleiden van niet-ervaren arbeidskrachten. Zij stimuleren en coachen de talenten en leren hen vakvaardigheden aan.

Diverse wijkteams
In de zomer wordt gewerkt van 7.30 uur en 16 uur. Vanaf november starten de wijkteams om 8 uur. Het vertrekpunt van de diverse wijkteams is de gemeentewerf in Drunen. Als een kandidaat echter in Vlijmen woont en gaat werken, dan start hij of zij vanuit het gemeentehuis in Vlijmen. De duur van plaatsing is maximaal een half jaar. In juni a.s. komt er nog een rondleiding voor de kandidaten. Tijdens de rondleiding wordt meer informatie gegeven over de inhoud van de functie.

Interesse?
Heb je interesse? Stuur dan je CV en een korte toelichting via de mail naar Baanbrekers. Via de post je interesse kenbaar maken kan uiteraard ook: Baanbrekers, Postbus 15, 5140 AA in Waalwijk (vemeld op de envelop: ‘WEP Heusden’).