Werkestafette

De Werkestafette is onlangs gestart. De Werkestafette is een aaneenschakeling van terugkerende activiteiten en evenementen die de regionale arbeidsmarkt in Midden-Brabant in beweging moet brengen en houden. Het is een initiatief van Baanbrekers, de gemeente Tilburg en UWV.

De Werkestafette is een aaneenschakeling van terugkerende activiteiten en evenementen die de regionale arbeidsmarkt in Midden-Brabant in beweging moet brengen en houden.

De Werkestafette is een aaneenschakeling van terugkerende activiteiten en evenementen die de regionale arbeidsmarkt in Midden-Brabant in beweging moet brengen en houden.

Andere aanpak
Tot 2014 verzorgden de in Midden-Brabant samenwerkende partners op het gebied van werk, meedoen en inkomen elk najaar de zogenoemde Werk3daagse. Het belangrijkste evenement van deze Werk3daagse was de banen- of netwerkmarkt. Naar aanleiding van opmerkingen van werkzoekenden en werkgevers besloten Baanbrekers, de gemeente Tilburg en UWV dit jaar te kiezen voor een andere aanpak: de Werkestafette. Dit najaar zijn en worden er in dit kader meerdere kleinschalige activiteiten voor verschillende doelgroepen verzorgd.

Inspiratiemiddag
Tijdens de eerste weken van de Werkestafette zijn er rondetafelgesprekken en netwerkbijeenkomsten gehouden voor werkzoekenden en werkgevers gehouden. Ook is er een informatieve bijeenkomst voor ondernemers geweest over de Banenafspraak. Op het programma staan nog een inspiratiemiddag voor jongeren (dinsdag 24 november a.s. van 13 tot 16:30 uur in cultuurfabriek Hall of Fame in Tilburg) en een rondleiding op donderdag 26 november a.s. bij een werkgever in Waspik voor talenten met een beperking. De Werkestafette loopt tot eind november 2015.