De uitstroom van Talent2Work groeit gestaag.

Talent2Work, de innovatieve werkgelegenheidsaanpak van Baanbrekers, was erg succesvol in 2014. Door op bijzondere manieren werkzoekenden en werkgevers direct met elkaar in contact te brengen, leidde de werkgelegenheidsaanpak ertoe dat bijna vierhonderd bijstandsklanten hun weg naar betaald werk vonden.

Talent2Work werkt
“Keer op keer blijkt dat Talen2Work werkt”, vertelt Frank Pijnenburg, manager re-integratie en participatie bij Baanbrekers. “Met onze aanpak willen we zoveel mogelijk mensen met een uitkering aan het werk krijgen. Hiervoor werken we ontzettend nauw samen met de lokale en regionale werkgevers en met de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk. We zoeken met opzet naar het directe contact tussen de werkzoekenden en de werkgevers. Dat doen we onder meer door te werken met speeddates, evenementen en rondleidingen. Op deze manier leren beide groepen elkaar anders kennen. En hierdoor kunnen er mooie nieuwe werkrelaties ontstaan.”

"Met Talent2Work willen we zoveel mogelijk mensen met een uitkering aan het werk krijgen", vertelt manager re-integratie & participatie Frank Pijnenburg.

“Met Talent2Work willen we zoveel mogelijk mensen met een uitkering aan het werk krijgen”, vertelt manager re-integratie & participatie Frank Pijnenburg.

Talenten in beweging
Met Talent2Work worden talenten in beweging gebracht. “In 2014 hebben we ruim 45 rondleidingen bij werkgevers verzorgd. Dit waren zowel profit- als non-profitorganisaties. Natuurlijk moet er een groot compliment worden gemaakt naar deze werkgevers. Zij hebben hun deuren letterlijk wagenwijd opengezet voor onze kandidaten. En dankzij deze lokale en regionale werkgevers wisten wij uiteindelijk 395 talenten aan een nieuwe werkzame toekomst te helpen. En dat levert uiteindelijk iedereen winst op.”

Interesse in een rondleiding?
Talent2Work laat ook in 2015 weer volop talent werken. “We hebben nog veel talenten in de aanbieding. Met hen gaan we graag op bezoek bij lokale en regionale werkgevers. Het komende jaar willen we weer flink inzetten op het tot stand laten komen van contactmomenten van personen met een talent en personen die op zoek zijn naar een talent. Dit willen we vooral weer gaan doen door middel van rondleidingen. Mochten er werkgevers interesse hebben in zo’n rondleiding, dan kunnen zij zich altijd bij ons melden. Graag zelfs! Het is ons streven om in 2015 in ieder geval het aantal geplaatste talenten van 2014 te evenaren. Maar ons kennende nemen we daar natuurlijk geen genoegen mee.”