De talentenbus van Baanbrekers trok op woensdag 4 juli jl. lansg werkgevers in de Langstraat op zoek naar een klik tussen werkgevers en werkzoekenden.

De talenten van Baanbrekers komen naar je toe deze zomer. En dat doen ze met een heuse talentenbus. Woensdag 4 juli jl. trok de eerste bus vol met talenten voor het eerst door de Langstraat. De tweede bus rijdt zijn rondje op woensdag 11 juli a.s.

Interactieve werkbezoeken
“Met de talentenbus brengen we interactieve werkbezoeken aan vier partners van Baanbrekers”, legt matcher Mark van Wanrooy uit. “Dit zijn Hydro in Drunen, Thermaflex, Ingram Micro en Syncreon in Waalwijk. Bij deze bedrijven draaien we al een hele tijd projecten.”

Groen en wat rijper talent
“Samen met de talenten kijken we op de werkvloer naar het werk dat wordt verricht, naar de mogelijkheden en naar de kansen”, gaat werkmakelaar Kim Beerens verder. “We hebben mooie groepjes samengesteld, met groen en wat rijper talent, vrouwen en mannen. Bij de bedrijven krijgen ze tekst en uitleg van onze collega’s die de projecten draaien. Zo horen ze uit eerste hand hoe het werken in de praktijk wordt ervaren.”

Kansen verzilveren
De bedoeling van de talentenbus is dat kandidaten een plekje vinden bij één van deze bedrijven. “Deze ondernemingen kunnen allemaal medewerkers gebruiken”, vertelt Mark. “Er liggen hier veel kansen. En die kunnen onze talenten gaan verzilveren.”