Werken loont. Dat is een feit. In de wet staat het heel duidelijk: u moet er zelf voor zorgen dat u zo veel mogelijk in uw eigen bestaan kunt voorzien. U moet dus werken om geld te verdienen, waarmee u de kosten van het dagelijks leven kunt betalen. Soms is het echter moeilijk om aan de slag te gaan of aan de slag te blijven. Dan kunt u aankloppen bij Baanbrekers. Wij werken nauw samen met allerlei partners op het gebied van werk, zorg en inkomen. Samen kunnen wij er voor zorgen dat u weer kunt terugkeren naar werk. Bij onze dienstverlening gaan wij uit van het motto ‘Werk boven uitkering’.

Helpen en ondersteunen
Wij verwachten van u dat u er alles aan doet om werk te zoeken, te vinden en te houden. Wij kunnen u hierbij uiteraard helpen en ondersteunen. Om het zoeken naar, vinden en behouden van (betaald) werk wat gemakkelijker te maken, kunnen wij verschillende mogelijkheden aanbieden. U kunt hierbij onder meer denken aan:

  • test en training
  • werkervaring

U kunt niet werken?
Baanbrekers kan u ook helpen als u wilt starten met een eigen bedrijf. Als u écht niet kunt werken, bekijken we samen met u andere mogelijkheden. Wellicht is vrijwilligerswerk dan iets voor u. Ook kunt u misschien in aanmerking komen voor een project in het kader van sociale en maatschappelijke activering.

U heeft geen uitkering maar wilt wel werken?
Baanbrekers zet zich niet alleen in voor personen die een uitkering nodig hebben. Ook mensen zonder uitkering kunnen bij ons aankloppen voor hulp en ondersteuning bij hun tocht naar de arbeidsmarkt.