Werken in de zorg spreekt veel talenten aan. Dat heeft te maken met het feit dat werken in de zorg enorm breed is. “De zorg is bij uitstek een bedrijfstak waar mensen het verschil maken”, vertelt Bert Vermeulen, directeur van Zorg2 (Zorg in het kwadraat) uit Sprang-Capelle. Deze enthousiaste oud-verpleegkundige leidt een compacte organisatie voor thuiszorg, kraamzorg, dagbesteding voor ouderen en begeleiding van jongeren. “Wij zoeken altijd nieuwe, enthousiaste talenten die passie hebben voor het zorgen voor anderen.”

"Bij Zorg2 draait het om mensen", vertelt directeur Bert Vermeulen.

“Bij Zorg2 draait het om mensen”, vertelt directeur Bert Vermeulen.


Bij mensen thuis
De talenten van Talent2Work werden gastvrij ontvangen bij restaurant ’t Spoor in Sprang-Capelle. “Ons werk speelt zich niet af binnen de muren van één pand. Onze mensen verrichten hun werkzaamheden immers bij mensen thuis. Vandaar dat we hebben gekozen voor een ontvangst op deze centrale plek.”

Ambities en plannen
De directeur vertelde honderduit over het bedrijf, de ambities en de plannen. “Zo zijn we nu bezig met het opzetten van de begeleiding van jongeren. Dat past heel mooi bij onze overige specialismen.” Zeven kandidaten hoorden het verhaal van Zorg2 aan. Zij kwamen er onder meer achter dat flexibiliteit en het meedenken met de zorgklanten erg belangrijke competenties zijn. Zij hoorden ook wat het werken in de thuiszorg, de kraamzorg, de dagbesteding en de begeleiding inhoudt.

Ontwikkelen van medewerkers
Zorg2 werkt met medewerkers in loondienst. “We hebben nu een kleine dertig medewerkers. Bij ons werken allerlei mensen: verpleegkundigen, ziekenverzorgenden, helpenden, zorghulpen en huishoudelijke hulpen. Wij geloven erg in het ontwikkelen van onze medewerkers. Vandaar dat wij het doorgroeien van de ene functie naar de andere functie toejuichen.” De medewerkers van Zorg2 opereren altijd in kleine teams. “We werken vooral voor zorgklanten die met hun persoonsgebonden budget zelf de zorg kunnen inkopen. En dat doen we al flink wat jaren naar ieders tevredenheid.”